Una vida sana i un cervell actiu prevenen malalties neuronals
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Proposar-se reptes nous constantment serveix per prevenir els símptomes del Parkinson, el dolor crònic o la depressió. Aquest ha estat el desafiament que el neuròleg Álvaro Pascal-Leone ha llançat en la seva conferència sobre prevenció mèdica.
Les investigacions del reputat neuròleg de l'Escola de Medicina de Harvard demostren que el cervell es modifica constantment i, per tant, es pot reeducar i es poden pal·liar els símptomes d'afeccions neuronals. Però en la conferència ha destacat més que el tractament, la prevenció i mantenir un cervell actiu davant els canvis ràpids d'avui en dia.
Pascual Leone assegura que “el món que ens envolta canvia tan ràpid i d'una manera tan imprevisible que la genètica no és capaç de fer moficicacions en el cervell suficientment ràpid i, per tant, la invenció de la natura perquè ens puguem enfrontar a aquest món de canvis és el que en neurociència s'anomena plasticitat”.
Per conservar aquesta propietat cal menjar amb mesura, fer entre quinze i vint minuts d'esforç físic diaris i, sobretot, proposar-se constantment reptes nous en forma d'afició per no caure en la rutina perillosa de la dedicació única.
En la conferència organitzada per MoraBanc i Advanced Medical, el neuròleg avisa que tenir un cos sa pot ser gràcies a una ment sana.
Informa: Toni Vila Imatge: Cristina Jubete/Meri Bellosta