Les dates clau per a la declaració de l'IRPF

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El 31 de desembre és el darrer dia que tenen les persones que han de declarar l'IRPF per comunicar les circumstàncies personals, familiars i econòmiques al departament de Tributs i Fronteres. Basant-se en aquesta informació, al març, els ciutadans rebran una proposta de regularització amb les reduccions que corresponguin. Es tracta de gestions que es poden fer de manera virtual, a través dels webs www.e-tràmits.ad i http://impostos.ad/oficina-virtual.

El Govern ha informat de les dates clau per a les persones que han de declarar l´IRPF.

Fins al 31 de desembre s´han de comunicar les circumstàncies personals, familiars o econòmiques com ara si tenen fills o l´adquisició d´un habitatge.

Al març del 2016, aquestes persones rebran una proposta de regularització amb les reduccions que corresponguin.

Hi haurà temps fins al 30 de setembre per acceptar o rebutjar aquesta regularització. Si no s´accepta, caldrà fer la declaració de la renda a partir de l'1 d'abril, ha explicat Antoni Rodríguez, secretari d'estat de l'Administració Pública.

Davant d´aquest calendari, el Govern insisteix que cal presentar al departament de Tributs i Fronteres les circumstàncies de cadascú, per permetre, així, que la proposta de regularització sigui correcta.

El procés es podrà fer de manera virtual, a través del formulari 315 que es pot trobar al web e-tràmits.ad i impostos.ad. Només caldrà un nom d'usuari i una contrasenya que facilitaran el servei de Tràmits i els comuns. D'aquesta manera, segons el cap d'àera de Planificació i Estratègia del departament de Tributs i Fronteres, Miquel Llongueras, "es fa perquè sigui més senzill i els ciutadans no s'hagin de desplaçar a la Baixada del Molí i fer cues".

A banda de l´opció virtual, els tràmits es poden fer de manera presencial, al departament de Tributs i Fronteres.

El Govern recorda que tots els que disposin d´una renda inferior als 24.000 euros no han de fer la declaració de l´IRPF.

Informa: Anna Lladó    Imatges: Sergi Pla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.