Les defenses dels processats pel 'cas BPA' demanen que la causa no se separi de les coaccions als Cierco

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les defenses dels processats en la causa principal contra BPA han demanat a la batlle instructora que no separi d'aquest procediment la investigació sobre les coaccions als germans Cierco. Per això, diferents advocats han presentat de forma individual, però amb una línia comuna, un escrit en què demanen la nul·litat de la separació.

Els advocats consideren que s´ha de confirmar si la nota del FinCEN que va originar les acciones contra BPA per blanqueig de diners va estar motivada o sustentada en accions il·lícites, com podrien ser amenaces, coaccions, manipulació o alteració de proves. Si això es confirmés considerarien que el procediment estaria viciat i la causa contra BPA podria anul·lar-se. 

D´altra banda, algunes defenses han sol·licitat, a més, més temps per poder demanar noves proves i digilències. Les fonts consultades assenyalen que una part de les defenses encara no ha tingut accés a l´expedient complet i que necessitarien més temps per estudiar els 80.000 folis de què consta el procediment. Afirmen que l´esgotament al novembre de la presó provisional de Joan Pau Miquel no hauria de condicionar la realització d´una instrucció completa de la causa.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.