Les elèctriques començaran a desplegar la xarxa de carregadors per a vehicles elèctrics en dues setmanes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

S´incrementa l´interès per adquirir un cotxe elèctric gràcies al pla Engega. Avui el Govern ha posat en marxa una pàgina web on s´explica el programa d´ajudes i en dues setmanes es començaran els treballs per instal·lar els punts de recàrrega ràpids als carrers del país. L´assessor del Govern en matèria de medi ambient, David Astrié, ho ha explicat a l´"Ara i aquí" de Ràdio Nacional.

El pla Engega ha generat un gran interès entre els consumidors ja que els incentius econòmics són importants i permeten que pràcticament el preu d'aquests vehicles s'equipari als de combustible. Mentre el Govern estudia les primeres demandes d'ajuda, les companyies elèctriques començaran en dues setmanes els treballs per col·locar els punts de càrrega ràpida als carrers per facilitar l´ús d'aquests vehicles als usuaris.

El pla Engega també facilitarà la instal·lació de carregadors als domicilis. Astrié ha recordat que la càrrega de les bateries costarà entre 1 i 2 euros si es fa a la nit. A més, dels ajuts econòmics David Astrié ha indicat més avantatges com "dues hores gratuïtes a la zona blava, circular pel carril bus, un punt de càrrega domèstica que instal·larà gratuïtament la companyia, les càrregues a la via pública seran gratuïtes i podran triar una mat´ricula personalitzada de fins a cinc caràcters".

També la gratuïtat del túnel d´Envalira i l´excepció de pagar l´impost de tinença de vehicles durant tres anys. Astrié ha recordat que el pla Engega és només una de les potes del pla de mobilitat sostenible. En aquest sentit, en unes setmanes es presentaran les novetats pel transport públic.

Informa: Ana Alamán Imatge: Xavi Fajardo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.