Les fronteres franceses es reforcen amb l'augment de controls policials

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Davant de l´atac terrorista d´aquesta matinada a Niça, les fronteres franceses s´han reforçat amb un augment d'efectius. A la gendarmeria, s'han sumat les darreres hores membres reservistes de l'exèrcit. A la frontera de la Jonquera, per la seva banda, els mossos d´esquadra han reforçat els controls des d'aquest matí, mentre que al país, a la frontera del Baladrà, la policia ha intensificat els controls aleatoris ampliant els efectius.
Després dels atemptats, França ha blindat les fronteres amb la col·laboració de l'exèrcit i ha prorrogat tres mesos més l'estat d'emergència que s'havia d'aixecar el 26 de juliol, coincidint amb el final del Tour.

A Catalunya, els mossos d'esquadra han reforçat els controls i han demanat la màxima col·laboració ciutadana per estar atents les pròximes hores i no abaixar la guàrdia. Els controls a la frontera de la Jonquera s'han reforçat amb membres de la guàrdia civil que aturen els vehicles aleatòriament.

Al país, la policia s´ha mobilitzat ràpidament i ha ampliat els efectius per vetllar per la seguretat. La frontera del Baladrà ha estat el principal punt d´atenció, amb un augment dels controls aleatoris tot el matí. A hores d'ara, després de la reunió de la mesa de valoració de l'amenaça terrorista a Espanya, s'ha decretat mantenir el nivell 4 d'estat d'alerta.
També han augmentat les vigilàncies en diferents punts sensibles, com l´ambaixada de França i els centres educatius.

Informa: Hector Romance; Imatges: Marta Paixà
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.