Les idees subversives centren la primera ponència transpirinenca

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La penetració d'idees subversives al Pirineu ha estat la primera de les xerrades de la novena edició del Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs. L'esdeveniment, organitzat per la Societat Andorrana de Ciències, té lloc des d'ahir i fins demà a l’auditori del Palau de Gel de Canillo.
"Els Pirineus a l'època moderna: Una via de penetració d'homes i d'idees subversives", a càrrec d'Alexandra Capdevila Muntadas, que ha estat l'encarregada d'obrir la segona jornada del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs. Capdevila ha explicat les grans onades migratòries franceses cap a diverses poblacions catalanes, basant-se en la documentació sobre matrimonis que es conserven als arxius eclesiàstics. La via de pas d'aquestes persones que anaven en busca d'una vida millor i d'oportunitats laborals, va ser a través dels Pirineus.

Capdevila també ha explicat quins van ser els mecanismes que els territoris que rebien l'ocupació van portar a terme per evitar la propagació de les idees subversives i religioses. Aquestes onades migratòries van anar acompanyades de canvis socials i també dels models productius, per exemple agraris. Tota la jornada s'ha retransmès per internet via streaming a través del canal de youtube de l'Institut Ramon Muntaner.

Informa: Rubén Carcellé Imatges: Lluís Calvo
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.