Les persones que viatgen al sud-est asiàtic i Amèrica són les que més s'inscriuen al Registre de Viatgers

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des de principi d'any s'han fet gairebé 200 inscripcions al Registre de Viatgers del ministeri d´Afers Exteriors. Les persones que viatgen a països com ara Tailàndia, Indonèsia, el Japó, Austràlia, Nova Zelanda o continents com l'americà, són les que més s´inscriuen al registre, que recull les dades dels ciutadans que es desplacen temporalment a l'estranger per a contactar-los en cas de necessitat.

Des de l'1 de gener fins avui hi ha hagut 199 inscripcions al Registre de Viatgers, que es va posar en marxa el 2011. Des d'aleshores, les persones que viatgen al sud-est asiàtic com ara a Tailàndia, Indonèsia, el Japó, Austràlia o Nova Zelanda, i als Estats Units, Xile, l'Argentina i el Perú, són les que més s´hi inscriuen. 

El registre recull les dades de les persones que es desplacen temporalment a l’estranger per diversos motius, no només turístics. Aquest servei permet que, en el cas d’emergència o catàstrofe natural, els viatgers puguin ser localitzats de manera ràpida.

Des del ministeri insisteixen que es tracta d'una eina útil perquè permet al ciutadà informar sobre l'itinerari, les persones que l’acompanyen i com contactar-hi en cas de necessitat. 

Amb aquesta informació, es contacta directament amb els afectats i els seus familiars. També se'ls pot atendre durant el temps que dura la situació de dificultat i, si és necessari, es coordina el repatriament dels ciutadans directament amb les ambaixades andorranes o bé amb les autoritats espanyoles o franceses, o amb les dels país afectat. 

El viatger es pot inscriure en un formulari electrònic que es troba a la pàgina web del ministeri d'Afers Exteriors.

Informa: Agències / Jordi Lorente

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.