Les sancions per excés de velocitat es doblen i superen les 12.300 el 2016

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El nombre de sancions imposades per la policia als conductors es va doblar el 2016. L´informe anual de l´ACA indica que es va superar la xifra de les 14.000, la majoria relacionades amb l´excés de velocitat. L´Automòbil Club també proposa que les administracions pengin les dades de mobilitat a l´open data per tenir un registre més acurat i actualitzat.

El 2015 es van imposar 8.800 sancions a la carretera. El 2016, 14.800, gairebé el doble. D´aquestes, la majoria, més de 12.000, van ser a causa de l´excés de velocitat. Així ho recull l´informe de l´Automòbil Club que recopila tota la informació viària anual. La dada recalca una problemàtica evident a les carreteres andorranes. "Correm massa, no som capaços de pacificar el trànsit, tenim el síndrome de la fórmula 1 nacional", ha manifestat el secretari general de l'ACA, Antoni Sasplugas.

L´entitat proposa enguany que les administracions i els serveis de circulació i policia utiltizin l´open data per fer públiques tantes dades com sigui possible. S´hauria d´escollir una plantilla comuna per a tots i serviria perquè, un cop penjades, totom hi pogués accedir i analitzar-les de manera més fàcil. Això sí, "respectant sempre el dret a la intimitat i la protecció de les dades de caràcter personal", ha indicat l'expert en Open Data, Martín Álvarez. Per a Sasplugas, "crear aquesta estructura és una necessitat i una oportunitat".

De les dades del 2016 en destaca una de positiva, i és que no hi va haver cap víctima mortal a la xarxa viària, a més que s'ha reduït el nombre d'accidents. Per contra, la xifra d'atropellaments es manté en més d'una quarantena.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.