Les xarxes de diabetis, cures pal·liatives i salut mental infantojuvenil, en marxa el primer trimestre del 2016
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El SAAS posarà en marxa el primer trimestre de l'any vinent tres de les cinc xarxes d'atenció integral marcades al Pla nacional de salut 2020. Seran la de diabetis, cures pal·liatives i salut mental infantojuvenil. D'altra banda, el SAAS està treballant poder garantir un temps màxim d'espera de 30 dies per una operació quirúrgica i vol canviar el sistema intern algunes especialitats, com ara traumatologia, per repartir millor els pacients.
La posada en marxa de la història clínica compartida serà decisiva per a la creació de les xarxes d'atenció integral. El SAAS vol engegar les tres primeres durant el primer trimestre de l'any vinent, complint o fins i tot anticipant-se a l'establert al Pla nacional de salut 2020.
Les xarxes més properes són la de diabetis, la de salut mental infantojuvenil i la de cures pal·liatives. Aquesta última suposarà una major implicació de l'atenció domiciliària. Una de les vies que s'estudien en aquets sentit segons el director general del SAAS, Lluís Burgués, és la de "l'hospitalització en el domicili", que es tractaria de suport en cures d'infermeria i mèdiques a casa, de manera que l'alta i la integració en l'entorn del malalt serien més ràpides.
Més endavant, al llarg de l'any es crearan la del pacient fràgil i la d'oncologia. D'altra banda, la direcció del SAAS vol reduir les llistes d'espera quirúrgiques. Burgués vol aconseguir que els pacients amb una operació programada puguin ser intervinguts "en un termini d'entre 20 i 30 dies" .
En especialitats com ara la traumatologia o la medicina interna, on només alguns metges tenen llista d'espera, estan treballant per oferir alternatives als pacients en el moment de demanar cita i coordinar-les de manera que es potenciï el treball en equip.
Informa: Ana Alamán