L'estat espanyol paga 4,5 milions d'euros en pensions a més de 10.000 residents

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Més de 10.000 residents reben algun tipus de prestació pagada per Espanya. Així es desprèn de l'anuari de pensions de la Seguretat Social de l'estat veí. Gairebé un 70% correspon a pensions de jubilació. Unes xifres que situen els residents entre els que més diners reben de la Seguretat Social espanyola.

El ministeri d'Ocupació i Seguretat Social d'Espanya paga més de 4 milions i mig d'euros en pensions a residents. En total, les abona a 10.410 pensionistes, per un import mitjà de gairebé 406 euros. Unes xifres que situen Andorra entre els 10 estats als quals Espanya ha d'abonar més pensions a residents a l'estranger.

Per tipus de prestacions, les de jubilació són les més nombroses, amb prop de 6.900 pensiones que les reben. També, les que suposen un desemborsament més elevat al ministeri espanyol amb més de 3 milions d'euros.

Les pensions abonades a residents a l'estranger es calculen a l'empara de la normativa internacional. Per als titulars de les prestacions, aquesta regulació té en compte els períodes de treball, assegurança o residència en estats als quals són d'aplicació els convenis bilaterals en matèria de Seguretat Social, com passa entre Andorra i Espanya.

Informa: Marc Guadilla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.