L'exalcalde de l'Ametlla de Mar tenia un compte a BPA amb 1,5 milions procedents de Panamà

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L´exalcalde de l´Atmella de Mar Andreu Martí tenia un compte a BPA amb 1 milió i mig d´euros. Així ho reflecteix un aute de la instructora del cas BPA, Canòlich Mingorance, del 22 de febrer, al qual ha tingut accés Ràdio i Televisió d'Andorra. Els diners, segons aquest aute, procedirien de dues societats panamenyes.

L'exalcalde de l'Atmella de Mar és un dels imputats en l'operació Termyca. Aquest dijous, el jutjat de Vendrell va decretar la presó provisional sota fiança per Martí. Mitjans catalans afirmen que les autoritats andorranes li han bloquejat 2,3 milions d'euros.

A l´aute, la batlle especialitzada informa que a l´estudi de les actes del Comité de Prevenció del Blanqueig de BPA apareix que Andreu Martí Garcia és titular del compte d´una societat panamenya anomenada Cafar Real Corporation, on es van traspassar els saldos de l´antiga societat Hebble International Corporation. La batlle esmenta que els fons van arribar a partir del 2005 i que el saldo és de 1 milió i mig d´euros. Mingorance fa referència que Martí estaria imputat a Espanya pels pagament efectuats per l´ajuntament de l´Ametlla de Mar a l´empresa Efial consultoria per assessorament que podrien ser il·legals i que estaria sent investigat per presumptes delictes de prevaricació, malversació i blanqueig de diners. Mingorance assenyala que aquests fets no tindrien connexió amb la causa oberta contra Joan Pau Miquel que ella instrueix i per aquest motiu decideix el seu desglós. Aquest seria un dels 11 desglossos que Mingorance ha fet d'aquesta causa.

Aquest dijous el jutjat del Vendrell va decretar presó provisional sota fiança de 600.000 euros per Martí. Mitjans catalans informen que les autoritats andorranes li han bloquejat 2,3 milions d´euros.

Informa: Ana Alamán / Gemma Rial

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.