L'FP viu "un moment dolç" amb el doble d'alumnes en menys de 5 anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Formació Professional està immersa en un període de reestructuració curricular i camina cap a un bloc de 3 anys per empènyer els estudiants a treure´s el batxillerat professional. Joaquim Torredà, director del departament d´FP i Recursos Educatius, ha explicat també, a Ràdio Nacional, que s´està estudiant la creació de mòduls per preparar informadors turístics.

La previsió, per al curs acadèmic vinent és arribar als 300 alumnes de Formació Professional, xifra que representaria que s'haurien doblat els estudiants en poc menys de 5 anys. El director del departament d´FP i Recursos Educatius ha assegurat que aquests estudis "viuen un moment dolç" i que, coincidint amb la implantació del PERMSEA, s´està treballant en un replantejament general redefinint "les assignatures i càrregues lectives". D'aquesta manera, afegeix, "estem empenyent tota l'estructura cap a un bloc de tres anys perquè els alumnes acabin treient-se el batxillerat professional, que està equiparat amb el batxillerat general i reconegut internacionalment". Això fa "que els alumnes no abandoni els estudis amb un diploma d'FP". "Entenem que així surten formats d'una manera més sòlida", ha dit.

Pel que fa a la possibilitat de creació d´una sisena branca d´estudis, Joaquim Torredà ha explicat que des del ministeri de Turisme es demana la formació de guies turístics. Un tipus de formació que ara per ara no veu factible desenvolupar en un curs de tres anys . Amb tot, ha afegit, "s'està estudiant i hi ha alguna proposta per desenvolupar mòduls formatius per preparar informadors turístics".

Després de la prova pilot del TANDEM, la voluntat és inserir aquest projecte en el pla d´estudis amb diversos reptes i més empreses implicades.

Informa: Ariadna Comas
Imatge: Raül Pereiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.