El ministeri recomana a les embarassades no viatjar als països afectats pel virus Zika

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Organtizació Mundial de la Salut (OMS) ha reconegut que el risc de contreure el virus del Zika a Europa ha augmentat en les últimes setmanes. Al continent el mosquit que el transmet només és present al Mar Negre i no n'hi ha a l'hivern, però el risc podria augmentar a la primavera o l'estiu. Des de l'hospital recomanen a les dones embarassades que no viatgin als països d'Amèrica afectats, perquè el Zika pot afectar greument al fetus.

Només un 20% dels casos de contagi per virus Zika s´arriben a considerar malaltia, ja que en la majoria dels casos no cal ni acudir al metge o els afectats ni se n´arriben a adonar perquè els símptomes són similars als d´una grip corrent. Les conseqüències més greus les poden patir les embarassades amb malformacions dels fetus.

Tot i que Andorra no és un país amb risc de contagi del virus Zika, les alarmes han saltat a tot arreu i això obliga l´hospital a activar un protocol.

Actualment no hi ha cap vacuna per a aquesta malaltia, per tant, la millor manera de prevenir­l-a consisteix a protegir­se del mosquit per evitar les picades.

Informa i imatges: Mayte Barrachina

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.