L'hoteleria, una professió vocacional
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La majoria dels treballadors de l´hoteleria ingressa en el sector perquè és la seva vocació, tot i que hi ha una minoria significativa que hi continua perquè no ha trobat una altra ocupació. Aquesta és una de les conclusions d´un estudi sobre la mobilitat geogràfica i sectorial dels treballadors de l´hoteleria que ha publicat Ciutadans, un butlletí digital editat pel Centre de Recerca i Estudis Sociològics (CRES).
El treball de camp d´aquesta investigació es va dur a terme l´estiu del 2012 i es van enquestar prop de 400 persones que treballen al sector de l´hoteleria o hi han estat ocupats. Una de les constatacions més significatives és que un percentatge significatiu, una tercera part, dels qui van ingressar al sector ho va fer quan va venir a Andorra. Això mostra que per a un nombre important d´immigrants la integració en el sector de l´hoteleria està relacionada amb la instal·lació al país.La gran majoria, més d´un 70%, ha treballat en algun altre sector laboral, sobretot el comerç. Pel que fa als qui van canviar de sector, el motiu principal va ser les difícils condicions de treball de l´hoteleria.Una dada molt significativa és que un percentatge molt elevat dels treballadors diu que no ha canviat de sector d´activitat perquè l´hoteleria és la seva vocació. De fet, l´estudi indica que la majoria només pren la decisió de sortir-ne en moments clau de la vida personal, com ara canvis d´estil de vida ja sigui la vida en parella o el naixement d´un fill.Informa: Pere Moliné