Liberals estudiarà demanar per via judicial la informació sobre BPA que els denega el Govern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els liberals estudiaran presentar una demanda judicial per obtenir la informació que tant el Govern com d'altres organismes públics els han denegat en relació amb el 'cas BPA' i d'altres qüestions. Critiquen, a més, les negatives reiterades a atendre les seves demandes d'informació i el poc rigor amb què es deneguen. Són favorables a modificar el reglament del Consell com vol fer DA, però temen que es vulgui fer més restrictiu.

La manca de rigor a l'hora de justificar les negatives a lliurar informació s'ha d'acabar. Així de rotunds han estat els liberals davant les dues darreres negatives del Tribunal de Comptes i el Govern a donar-los la informació requerida.

Segons ha explicat la consellera Judith Pallarés, els advocats dels Liberals estan estudiant demandar judicialment tota la informació denegada fins ara. Assegura que "potser s'ha de manifestar algú de forma clara i definitiva de quin tipus d'informació s'ha d'entregar". Creu que amb una sentència es podria determinar com s'ha de funcionar.

Les conselleres liberals han lamentat que el Tribunal de Comptes no els hagi volgut respondre sobre l'informe dels objectius del marc pressupostari que li van demanar. Pallarés afirma que "no volen donar resposta perquè consideren que no estem en situació de demanar aquesta inforomació". "Si el Tribunal de Comptes no és administració pública, ens agradaria que el president del trbunal ens expliqués què és", afegeix.

Per la seva banda, el Govern els ha denegat accés a totes les notes verbals entre Andorra i els Estats Units. Malgrat demanar empara al síndic, de nou l'executiu ha justificat la negativa per motius de confidencialitat. Un fet que ha criticat la consellera Carine Montaner: "la nota verbal del 2014 la té la premsa, nosaltres la tenim, i les altres no". es pregunta "quin criteri apliquen" perquè "una la podem veure i les altres no".

Tant Pallarés com Montaner han reconegut que cal modificar el reglament del Consell per fer-lo més eficient. Tot i així, temen que DA ho aprofiti per restringir encara més l'accés a informació.

Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.