Liberals manté l'executiva en funcions fins al setembre

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Liberals havia de renovar aquest dilluns l’executiva del partit, després dels mals resultats de les eleccions generals de l'abril. Havien convocat un congrés extraordinari per escollir qui havia de rellevar Jordi Gallardo i Maribel Lafoz, que ja van dir que feien un pas al costat, i també Gerard Estrella. Tots tres havien posat els càrrecs a disposició del partit.

Finalment, però, la candidatura de Jordi Cerqueda i Cristina Rico, que les darreres hores havia intentat agafar les regnes del partit, no ha pogut reunir el nombre de càrrecs executius que s'han de presentar, que són 7, i l’executiva actual continuarà en funcions fins al setembre. Jordi Gallardo, l'encara president de la formació, ha argumentat que el poc temps i el resultat electoral segurament hi han influït. 

Dels dos escenaris possibles que hi havia, que una junta gestora s'encarregués de formar una nova executiva o que l'actual continués en funcions, s'ha decidit pel segon, amb la voluntat de buscar un relleu més directe i amb el suport de Gallardo, Lafoz i Estrella. El president en funcions té clar que l'executiva que encara encapçala s'haurà d'implicar a l'hora de trobar els nous dirigents. Volen que el relleu es faci bé i no pas de manera precipitada. Saben que la situació del partit és complexa, però també diu que tenen clar què s'ha de fer, perquè ho han fet en altres ocasions, conscients que tenen cabuda en l'espai polític andorrà.

De fet, Gallardo ha recordat que Liberals tindrà veu al Consell General a través de Víctor Pintos. 

L'estiu ha de servir perquè el partit digereixi el que ha passat a les eleccions generals i agafi forces per encarar la tardor, amb el repte de les eleccions comunals a finals d'any, on Jordi Gallardo ja ha assegurat que Liberals hi serà present.

De cara a aquests propers mesos, Liberals ha decidit que es creï un grup de reflexió del liberalisme, perquè adapti la ideologia als nous temps. A més, també volen més implicació dels joves.

Per Jordi Gallardo, les anomalies financeres de l'antic Partit Liberal, pel deute que arrossegava la formació, i que estan a la Batllia, no han influït en el fet que avui no s'hagi pogut rellevar l'actual executiva liberal. 

Informa: Laura Massegú

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.