Liberals no signarà el pacte d'Estat de la UE si no se'l considera un partit amb representació al Consell General

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Liberals no se sumarà al pacte d'Estat de l'acord d'associació amb la Unió Europea si no es modifica la seva condició de partit sense representació al Consell General, com recull el primer esborrany que se'ls ha fet arribar. El consideren un document molt genèric. Des d'Andorra Endavant i Acció insisteixen en la importància d'uns estudis que recullin el que podria significar no tancar l'acord. 

El primer esborrany que se'ls ha fet arribar des de la secretaria d'Estat per a les relacions amb la UE el situa al nivell de Terceravia i ho consideren una falta de respecte cap al conseller electe Víctor Pintos, que no està adscrit a cap grup parlamentari. Pel que fa al contingut, la primera reflexió és que és més un document de treball, genèric i sense entrar en el fons de la qüestió, que no pas un pacte d'Estat. Inclou la figura d'un observador extern, però no els queda clar com s'escollirà. Per això, volen escoltar i aclarir dubtes, abans de fer cap proposta.

Qui ja té clar que proposarà canvis en el redactat d'aquest primer esborrany és Andorra Endavant, perquè hi ha coses que no els encaixen de la proposta governamental. Entre d'altres, volen que es faci una DAFO, una anàlisi de les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats del que implicaria l'acord amb la UE.

En una línia similar, Acció creu que falten estudis d'impacte del que significaria que no prosperés l'acord d'associació. Per exemple, avaluar molt bé les oportunitats que es perdrien de no acabar-lo signant. És una de les aportacions que faran, a l'espera d'escoltar les propostes de la resta de formacions. D'entrada, però, la idea és sumar-se al pacte d'estat. 

Informa: Laura Massegú
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.