El lideratge femení a Andorra
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Cal més paritat de gènere en llocs directius. És la conclusió de quatre empresàries del país, que han participat en una taula rodona de l'Associació de Dones per parlar del lideratge femení.
Més del 40% de la força de treball d'arreu del món són dones. Però només ocupen el 30% de les posicions de lideratge. Per això, l'Associació de Dones d'Andorra ha fet una radiografia de la situació al país de la mà de dues líders en l'àmbit públic i dues de l'àmbit privat.
L'empresària i propietària del Grup Pollyanna, Meritxell Julià, explica que fa uns anys era més difícil accedir als alts càrrecs sent dona i assegura que actualment hi ha més conscienciació al respecte, sobretot per part dels homes.
Per la seva banda, la directora de Cadena SER Andorra, Marisol Fuentes, indica que perquè una dona accedeixi a una posició més alta laboralment, habitualment ha de demostrar molt més que un home, a més de lluitar contra el sentiment de no sentir-se prou preparada.
La directora general d'RTVA, Imma Jiménez, valora que la concepció de lideratge ha canviat perquè en l'actualitat, les dones tenen un rol important en aquest nou lideratge, així com el tenen els homes.
Al seu torn, la directora general del SAAS, Meritxell Cosan, considera que el lideratge implica cada cop més "envoltar-te de persones que sàpiguen tant o més que tu i que et puguin sumar en les teves mancances i debilitats".
Clàudia Cornella, vicepresidenta de l'ADA, defensa que la lluita pel lideratge femení ha de ser quelcom natural i afegeix que falten referents.
Una situació que ha millorat molt els últims anys, però on encara hi ha molt camí per recórrer.
Informa: Redacció
Imatges: Kevin Ribeiro