L'IEA vol reduir la seva dependència pública com a estratègia de futur
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'Institut d'Estudis Andorrans està enllestint el pla estratègic amb la voluntat de detectar, analitzar i proposar solucions. En aquest sentit no descarta treballar amb el sector privat per obtenir més recursos. A més, aquest 2018 es plasmarà en un llibre la col·laboració amb el Reial Institut Elcano, un centre de pensament i idees espanyol que analitza la política internacional i crea fòrums de diàleg.
Enllestir el seu pla estratègic és un dels principals objectius per l'Institut d'Estudis Andorrans en aquest començament d'any. Un estudi dividit en tres fases que el director, Jordi Guillamet, ha analitzat a l'"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional. La conclusió de la primera fase, la que està totalment acabada, és que dependre gairebé en un 90% de diners públics és un risc. "No descarto que en el futur amb algun canvi de govern... Sempre he sentit veus que pregunten per què serveix l'Institut d'Estudis o vols dir que ens hem de gastar diners en això?", lamenta el director de l'IEA. Guillamet recorda que la institució ja obté algun fons privat, però que "això és un senyal d'alerta que hem de tenir".
L'Institut d'Estudis Andorrans ha signat un conveni de col·laboració amb el prestigiós Reial Institut Elcano. Aquesta sinergia es reflectirà en un llibre que veurà la llum aquest 2018 i que recollirà diferents aspectes de les relacions bilaterals entre Andorra i Espanya. "Serà un treball molt potent, ho escriurem a dos mans: espanyoles i andorranes", explica Guillamet, qui creu que tot i ser a l'inici, té "molt bona pinta".
Al voltant de l'acord d'associació, Guillamet l'ha definit com "la pedra a la sabata" del ministeri d'Afers Exteriors. Assegura que no entén que generi tants dubtes, ja que aquest acord només pot aportar beneficis a Andorra.
Informa: Ivan Álvarez
Imatges: Marta Paixà
Torna a veure l'entrevista a Jordi Guillamet completa a l'Ara i Aquí de Ràdio Nacional: