L'INAF lliura als tribunals l'informe sobre la inviabilitat de BPA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'INAF ja ha lliurat als tribunals l´informe sobre la inviabilitat de BPA. Compleix, així, la sentència del Tribunal Constitucional del passat mes de maig, que donava la raó als accionistes majoritaris. Tot i això, l´Institut Nacional Andorrà de Finances es referma en la negativa a facilitar el document a l'anomenada comissió BPA, ja que, en aquest cas, diu, té el deure de secret.

El passat mes de maig, el Tribunal Constitucional donava la raó als germans Cierco i dictaminava que l´INAF havia de facilitar l´informe elaborat l'abril de l'any passat que determinava que BPA era inviable. Un document que va servir de base a l´AREB per a la resolució de l'entitat bancària.

L´INAF ja ha complert el que reclamava el Constitucional, ja que el 21 de juny va lliurar l´informe al Tribunal de Batlles. Assenyala que és "únicament en el marc d´aquesta causa" que l´institut està obligat a facilitar el document. Per tant, insisteix en la negativa a proporcionar l´informe a la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l´estabilitat financera, l´anomenada comissió BPA. Afirma que la sentència del Tribunal Constitucional ni obliga ni autoritza l´INAF a accedir a les demandes dels parlamentaris. Afegeix que té el deure de secret regulat i que la seva violació és constitutiva de delicte.

Informa: Anna Lladó

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.