L'IPC al gener se situa en el -0,6%

La variació anual de l’IPC al mes de gener és del -0,6% (desembre 2015, -0,9%), tal com ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística. Els grups que mantenen un comportament a l’alça són salut, transport, habitatge, mobles i hoteleria i restauració. Els que mantenen un efecte moderador són vestit i calçat, ensenyament i alimentació. I els que mantenen la mateixa variació són béns i serveis diversos i esbarjo. 

Respecte a la inflació subjacent, la diferència amb l'IPC és de -1,2%. En aquest sentit, puja la variació anual dels preus dels productes petroliers (-14,3% en variació anual; -3,2% en variació mensual) i baixa la dels productes frescos (1,6% en variació anual, -0,5% en variació mensual). 

Pel que fa als països veïns, la variació anual de l’IPC a Espanya és del -0,3%, tres dècimes per sota de la registrada al desembre 2015, mentre que la la variació anyal de l’IPC a França és del 0,2% i la mensual del -1%. 

Informa/imatge: Agències

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.