Una llei i un observatori, recomanacions per a la posada en marxa del PNJA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El pla nacional de la joventut fa un pas més. En l'última reunió del Consell d'Europa s'ha recomanat l'elaboració d'una llei marc que repartirà funcions i responsabilitats i un observatori del bon funcionament. A la tardor es vol tenir enllestit el pla i entrar la llei al Consell.

La trobada de dos dies amb la delegació del Consell d'Europa ha servit per supervisar l'esborrany del pla nacional de la joventut i el procés d'elaboració amb les reunions amb les administracions, el Fòrum Nacional de la Joventut i el Carnet Jove. En sortirà un informe que es presentarà al setembre.

Al mateix temps, es fan les últimes recomanacions, com ara l'elaboració d'una llei i un observatori.

"Hi ha una necessitat de treballar sobretot en la qüestió més normativa i sobretot de definir espais de decisió i la forma d'executar aquest pla nacional".

Xesc Mainher, consultor de Joventut del Consell d'Europa

El pla, que es vol presentar a la tardor, inclou vuit punts essencials adoptats en l'acord de joventut el 2021. 

"Hi ha qüestions sobre habitatge, sobre la incorporació dels joves en la vida laboral, sobre la salut dels joves...Hi ha vuit grans objectius i els treballarem juntament amb els comuns".

Mònica Bonell, ministra de Cultura, Joventut i Esports 

Un altre dels punts que s'haurà de decidir és la vigència del pla, si es fa per cinc o deu anys. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.