La Llei òmnibus es demora

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Sindicatura ha allargat fins al 4 de novembre el termini per presentar esmenes a la Llei òmnibus, com havia sol·licitat Andorra Endavant. Fonts relacionades amb el Consell General asseguren que si es reclamés un nou ajornament, previsiblement s'atorgaria. Això faria que el text legal es pogués acabar votant al desembre-gener. Abans s'ha de debatre una esmena a la totalitat presentada pel partit liderat per Carine Montaner. Hi ha més d'un centenar d'esmenes a la llei.

Andorra Endavant, a banda de l'esmena a la totalitat, vol presentar diverses propostes de canvi de l'articulat de la Llei òmnibus. En primer lloc, opten per eliminar l'opció de cessió obligatòria de pisos buits perquè entrin al mercat de lloguer. També pretenen suprimir la possibilitat de retirades de llicències als apartaments turístics perquè consideren que això només arruïnaria els qui hi han invertit. Afegeixen que una cosa molt diferent és que es reclamin més requisits per a aquests establiments, ja que té sentit. En definitiva, asseguren que aquestes modificacions volen salvaguardar la seguretat jurídica dels inversors. 

La trentena d'esmenes del grup parlamentari socialdemòcrata són més agosarades que el projecte entrat per l'Executiu. Estan d'acord, en línies generals, amb la Llei, però creuen que el plantejament és insuficient. Entre altres coses, pretenen que els inversors estrangers només puguin adquirir un immoble. Defensen que cal una llei integral de l'habitatge.

Concòrdia ja va avançar que havia presentat 50 esmenes. Bàsicament es van centrar en els àmbits de la immigració, la inversió estrangera i el marc tributari.

Segons el portaveu del Govern, Guillem Casal, totes les propostes de canvi són benvingudes, sempre i quan no siguin per endarrerir el procés. 

"Si això ha de servir per millorar un projecte de llei per fer-lo més entenedor, més aplicable, per millorar-lo, endavant. Ara bé, si serveix per intentar dilatar el procés crec que no fem un favor al conjunt de la ciutadania".

Guillem Casal, portaveu del Govern

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.