Lleugera disminució de les importacions i augment de les exportacions durant el 2015

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les importacions durant el desembre han estat de 108 milions d'euros, cosa que suposa una disminució de més del 3% respecte al mateix mes del 2014. Durant el 2015 les compres a l'exterior també van disminuir lleugerament respecte a l'any anterior. En canvi, les exportacions van pujar més d'un 9%.

Les importacions durant el desembre passat van ser de 108,7 milions, dada que representa una variació negativa del 3,7% respecte al mateix mes de l'any anterior. Durant el 2015 les compres a l'exterior van ser de 1.168 milions, cosa que suposa una davallada d'un 0,6% respecte al 2014. Les partides en què hi va haver disminucions més importants són la joieria i l'energia, i els increments més grans es van registrar al transport i a la construcció.

Pel que fa a les exportacions, al desembre van ser de 6 milions d'euros, una xifra inferior en prop d'un 8% al mateix mes de l'any passat. Durant el 2015 les vendes a l'exterior van ser de 80,6 milions, cosa que significa un augment del 9,3% si ho comparem amb el 2014.

Finalment, s'ha de destacar que la importació de carburants al desembre passat va ser de poc més de 18 milions de litres. És a dir, la mateixa xifra de dotze mesos abans. Durant el 2015 es van importar 175 milions de litres, un lleuger augment respecte al 2014.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.