Llum verda al darrer conveni de cessió per fer la desviació de la Massana

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Massana ha donat llum verda a l'últim conveni de cessió anticipada per a l'execució del nou tram de la desviació. És un terreny que a finals d'any o a principis de l'any vinent ja es començarà a condicionar. Ara resta que tirin endavant els convenis del tram que construirà el Govern. 

Aquest dimecres també s'ha aprovat una partida perquè el poblet de Nadal faci honor al segell Starlight, que reconeix la qualitat del cel massanenc, amb una activitat que hi estigui relacionada. També s'ha decidit posar en valor les restes d'un arbre de dos-cents cinquanta anys que s'ha hagut de talar.

La Massana es queda sense un dels emblemes del comú

El pi roig de la plaça del Pi era l'arbre més emblemàtic del comú i el que veien molts massanencs quan anaven de camí a l'escola o a l'església. El pi s'ha intentat salvar en nombroses ocasions, però finalment s'ha hagut de talar. Tanmateix, s'ha deixat un tros de tronc perquè se'n faci una escultura commemorativa. 

L'autor de l'escultura serà Txordi Ricart, un artista que ha estudiat a la Massana i que ha fet peces per homenatjar, per exemple, a Pau Donés. El conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat de la Massana, Sergi Gueimonde, assegura que tots els infants han vist l'exemplar. "Tots quan hem pujat a escola, hem vist l'arbre; ara hi veurem aquesta escultura en homenatge a l'arbre. Per mi seria un honor veure-la acabada abans del final del nostre mandat."

I és que el pi tenia més de 250 anys i la gent el tenia com un símbol. El pas del temps i les obres de canalització del riu l'havien malmès i suposava un perill per caiguda de branques, perquè estava ubicat al mig de la via pública. Gueimonde detalla que si no hi hagués aquest risc, "haguéssim deixat que fes el seu cicle natural. En aquest cas era inviable i vam haver d'actuar".

Per tot plegat, s'ha declarat el que queda de l'arbre com un objecte de notori valor artístic. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Andreij Cristancho 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.