L'oposició carrega contra la inacció del Govern per aturar el dèficit sanitari

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les primeres reaccions dels grups parlamentaris al voltant del pressupost del 2017 han seguit el guió esperat. DA en fa una valoració positiva, mentre que l'oposició en ple carrega contra la inacció del Govern en el tema de la sanitat i l'exercici d'equilibrar els comptes amb els recursos d'Andorra Telecom.

Els grups parlamentaris han fet una primera lectura del pressupost per al proper exercici. La majoria demòcrata defensa que els comptes compleixen la llei d'estabilitat financera i en fan una valoració positiva. El conseller Marc Ballestà remarca que "redueix el dèficit" i recorda que aquestes exigències s'havien de complir a partir del 2019 però DA ha "volgut que es complissin el primer any en què entrés en vigor la llei (d'estabilitat pressupostària)". Reconeix, però, que el pressupost "posa en relleu que s'han de tirar endavant reformes estructurals com en la sanitat per garantir la sostenibilitat d'aquestes finances de cara al futur". 

El grup liberal destaca que, malauradament, no hi ha cap novetat. El  conseller liberal Ferran Costa critica que “es continua dotant de recursos d’Andorra Telecom” , fet que no considera “la millor manera d’arribar a uns pressupostos equilibrats”.  Afirma que “cal posar mesura de manera imminent al dèficit que cada any està originant el nostre sistema sanitari”. Recorda que el seu partit ja ho diu “però qui ho portava al programa electoral i qui governa des de fa sis anys és DA”. Davant la situació, demana “que s’hi posin”. 

El grup mixt, per part seva, posa l'accent en la despesa sanitària i es mostra força crític en la seva primera anàlisi. El president del grup i conseller del PS, Pere López, creu “que haurem d’elevar el to polític” perquè “no hi ha voluntat de prendre decisions”. Afegeix que “al llarg d’aquests cinc anys i mig de govern, el mal funcionament del SAAS i i els recursos sanitaris és evident i que s’insisteixi de manera recurrent en aquest suposat pacte d’estat per intentar anul•lar l’oposició política ens sembla que no és de rebut”. 

El conseller d’SDP al grup mixt, Víctor Naudi, qualifica el pressupost de mediocre i denuncia que “està subjecte a la inacció del Govern”. Assegura que “no ha acabat de plasmar les reformes necessàries” i el considera un pressupost “continuïsta amb 25 milions de dèficit una vegada més”. 

Unes conclusions al voltant dels comptes que, de ben segur, s'acabaran de definir en les properes dates, un cop els grups parlamentaris analitzin totes les partides pressupostàries.

Informa: Ivan Álvarez    Imatge: Anna Ginestà

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.