L'oposició critica que la regulació del dret de vaga s'ha fet amb pressa i malament
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Els grups parlamentaris també van valorar el projecte de llei per regular el dret de vaga. Els grups de l'oposició coincideixen a assenyalar que s'ha fet amb pressa i malament. El grup demòcrata, per la seva banda, explica que si bé hagués volgut incloure la regulació en una reforma més àmplia del codi de relacions laborals, això requeria molt més temps per trobar un consens.
Tot i que de moment encara no han pogut estudiar el text, els grups de l'oposició ja han mostrat el seu malestar per la llei que ha de regular el dret de vaga. "El poc que m'he mirat, m'he esgarrifat", ha declarat el president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu. Opina que "sembla un text producte d'una visió de gairebé dreta extrema a l'hora de voler controlar un dret que és constitucional".
Qui també ha criticat la llei són els socialdemòcrates, però no ho fan tant pel contingut, que no han pogut estudiar, sinó per les formes. Rosa Gili lamenta que el Govern l'hagi presentat a aquestes alçades de la legislatura. Gili considera que el Govern s'ha trobat "acorralat" perquè "hi havia una necessitat al carrer de manifestar el desacord a través d'una vaga i s'han adonat que tenien un problema perquè no hi havia serveis mínims". Entèn, diu, "que no regulen de cara a l'interès general sinó sense rumiar, a correcuita, de manera precipitada i sovint malament".
El grup demòcrata, per la seva banda, explica que si bé hagués volgut incloure la regulació en una reforma més àmplia del codi de relacions laborals, això requeria molt més temps per trobar el consens. El president del grup, Ladislau Baró, afirma que "en el paquet que conté el codi de relacions laborals, hi havia el dret de vaga, una llei de llibertat sindical, una llei de llibertat patronal, més tota una modificació del règim de contractació laboral". En aquest sentit explica que han optat "d'acord amb el Govern, entrar només una part de tot aquest ampli paquet”.
El Govern reconeix que difícilment es votarà en el que queda de legislatura. De moment, a banda de trametre'l als grups parlamentaris perquè l'estudiïn, també l'ha enviat a la comissió consultiva, l´òrgan format per representants dels sindicats, els funcionaris i l´executiu i que ha d´emetre un dictamen no vinculant sobre el projecte.
Informa: Andrés González-Nandín