L'orgue més festiu al Museu del Tabac

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Va haver-hi una època en què l'orgue sonava a l'aire lliure, en actes de caire festiu i acompanyat d'altres instuments. L'hem descobert amb l'organista andorrà Aaron Ribas i el percussionista Josafath Larios, que ara volen crear un grup per completar la seva proposta.

Aaron Ribas a l´orgue i Josafath Larios a la percussió amb música de Bach i Buxtehude com a contrapunt ens mostren com sonava la música festiva a l´Espanya entre els segles XIV i XVI. Orgue i unes percussions que no s´anotaven a les partitures.

"No s'escrivia la percussió, perquè s'improvisava, estava preestablerta amb els cànons de l'època i símplement havies de conèixer els ritmes i improvisar sobre ells", explica l'organista Aaron Ribas.

Tot plegat se sap pel recull que en fa el quadern "Terpsícore" a partir de la iconografia. El percussionista Josafath Larios explica que utilitza tambors d'Itàlia o Turquia, per exemple.

Aaron Ribas i Josafath Larios que ja han tocat alguna vegada junts esperen ampliar l´oferta amb minstrils que també formaven part d´aquest tipus d´actuacions.

La propera parada del Festival internacional d´orgue serà dissabte a l'església de Sant Esteve, amb Ignace Michiels i "Les músiques de la llum".

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Robert Querol / Sergi Garcia
Locució: Hèctor Romance

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.