Magister, una obra amb materials sostenibles per acollir el romànic
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Les obres de Magister avancen a bon ritme. El que ha de ser el centre d'interpretació del romànic i el destí final dels frescos de Santa Coloma, incorpora elements sostenibles en la construcció. En un any podria estar en funcionament.
Magister, nom amb el qual va batejar-lo Jordi Batlle, ha de ser el melic del romànic a Andorra, per això s´ha inspirat en un dels seus màxims exponents L'edifici té 250 metres de planta amb un acabat metàl·lic que simula un cel d´estels que de nit cedeix el protagonisme a la llum del temple.
Es preveu una entrada doble, amb una escala de cargol que abraça l´espai de l´ascensor que alhora serveix de columna de llum interior.
A la planta superior hi ha la sala expositiva de 22 metres de llarg, 7 d´amplada i 5 i mig d´alçada. La paret oposada als frescos s´obre com una finestra a l´església de Santa Coloma que si no fos pels arbres que la tapen es veuria perfectament. Aïllar el visitant entre els dos edificis ha estat un dels objectius dels quals l´equip de Batlle està més content.
Els frescos no entraran fins a l´última fase. Per això la construcció també inclou una porta tècnica d´accés per a les peces. Es preveu que el centre d´interpretació s´obri en un any. De moment des de Patrimoni Cultural ja es treballa en el projecte de museïtzació.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Jordi Seabra