Majoral assegura que s'ha capgirat la mala imatge de Naturland i considera "vital" la residència universitària

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Fer possible el campus universitari i tenir una parròquia jove és un dels objectius de Sant Julià de Lòria. Així ho ha expressat el cònsol major, Josep Majoral, al Cafè de 'Els matins de la Nacional'. També ha destacat com s'ha redreçat la situació de Naturland.

Segons ha remarcat el cònsol, la reestructuració ha estat clau. L'aportació ara a Naturland és la meitat, 500.000 €, el mateix que es destina al centre esportiu.

"Hi ha una cosa que no hi havia: gestió. El projecte va pel bon camí", ha declarat convençut que aquests canvis han aportat qualitat a l'oferta i han capgirat la mala imatge que tenia la instal·lació.

"Segurament aquell turista que pujava a Naturland i marxava enfadat, ara marxa content", ha asssegurat incidint en què "s'ha reduït el nombre de visitants, però s'ha gairebé doblat la despesa mitjana per persona". En aquest sentit ha posat en relleu la qualitat , així com el bon funcionament de la restauració" comparat amb l'etapa anterior.

La residència universitària, un projecte vital per dinamitzar Sant Julià

En referència al projecte de residència universitària,  considera "vital" tirar-lo endavant i ha volgut aclarir alguns dubtes respecte al terreny.  Ha especificat que "o bé ho fa un privat, o posem a disposició l'únic terreny que té el comú, el Prat Gran, si és necessari, però tant de bo sorgeixi un provat que tingui un hotel o un terreny on vulgui construir arran de l'estudi de viabilitat i el vulgui explotar com a negoci perquè hi creu". "Si s'hagués de fer al Prat Gran, el parc infantil es mantindria".

El cònsol major ha dit que li agradaria veure "una parròquia jove i universitària, un Sant Julià viu quant a jovent perquè si hi ha joves, hi ha moviment". "Entre tots, també els comerciants, hem de fer possible aquest campus universitari que tant perseguim".

Precisament pel que fa al comerç, ha reconegut que "el d'a peu de carrer està costant, però s'obren negocis en despatxos". És molt conscient que "Sant Julià no té turisme ni estacions d'esquí alpí, i això condiciona".  És per això que ha ressaltat la posada en marxa de diverses accions, com la certificació de turisme sostenible, i el nou pla de reactivació econòmica "per diferenciar-nos i engegar la roda" amb la intenció d'augmentar el nombre de visitants. 

Entrevista completa al cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral:

 

Informa: Roser Puigbò - Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.