Majoria de consultes vinculades amb l'habitatge al servei de justícia gratuïta

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El servei de justícia gratuïta que ofereix el Col·legi d'Advocats ha atès 267 consultes el primer semestre de 2023. Per poder accedir a aquest servei, els ciutadans han d'acreditar la seva situació de pobresa o insolvència per fer front a les despeses d'un lletrat.

L'any passat, el col·legi va assumir 451 consultes, una xifra molt semblant a la del 2021, quan es van totalitzar 474 serveis. En l'última dècada, l'any amb més consultes va ser el 2017, quan es van superar les cinc-centes, concretament 526. I el que menys, el 2016, amb 289.

En termes comparatius, la degana del Col·legi d'Advocats, Sònia Baixench, ha explicat que les dades d'enguany són similars a les de l'any passat. A més, ha indicat que "és un servei que oferim un dia a la setmana i, en principi, sempre està ple.

La majoria de les consultes fa referència a casos que impliquen lloguers, comunitats de propietaris, assegurances, hipoteques i multes. Després les relacionades amb la família i situacions laborals.     

"Fa més de 25 anys que estem donant aquest servei i crec que és força conegut", ha opinat la degana del col·legi.

Informa: Sergi Cano

Imatges: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.