La majoria titlla d'oportunista i imprecisa la proposició de llei per evitar l'especulació 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Consell General ha tombat la proposició de llei de Concòrdia per evitar l'especulació immobiliària. La majoria, seguint la línia del Govern, l'ha titllat d'oportunista i ha assegurat que és insuficient i imprecisa. La llei de l'habitatge ha estat el tema central del debat. 

Negativa de la majoria del Consell General a la proposició de llei per evitar l'especulació immobiliària. S'ha seguit la línia del Govern, que ha titllat d'oportunista al grup parlamentari Concòrdia i que ha assegurat que la proposició és insuficient i imprecisa. El debat s'ha centrat, principalment, en la llei òmnibus i el retard per presentar-la.

El ministre d'Economia, Ramon Lladós, ha assegurat que aquestes mesures són de caràcter parcial si l'objectiu és facilitar l'accés a l'habitatge, a diferència del projecte de llei que ha presentat el Govern.

Al seu torn, el president de Concòrdia, Cerni Escalé, ha respost que tot i ser parcials, aquestes mesures eviten que el problema s'agreugi. En aquest sentit, ha volgut remarcar la importància de la seqüencialitat en el sentit que primer s'activin les solucions més fàcils i després tractar amb més profunditat la generalitat del problema, que ha assenyalat que és el que pretén la llei Òmnibus.

Tampoc no ha tirat endavant la proposició de llei de Concòrdia per aplicar una moratòria temporal a l’atorgament de noves llicències urbanístiques. La majoria ha seguit el criteri desfavorable del Govern. S'ha justificat que els comuns ja estan treballant en la regulació de l'urbanisme i que no es poden prendre accions precipitades i maximalistes

Ha comptat amb l'aprovació de l'hemicicle al complet la proposició de modificació de la llei de protecció de dades. Consensuada per tots els grups parlamentaris, aquesta proposició fa canvis substancials en la llei. Sobretot, pel que fa al procés de selecció del cap de l'Agència de Protecció de Dades i als motius de cessament. Cerni Escalé ha parlat en nom de la resta de grups com a president de la comissió de justícia, interior i afers institucionals, i ha remarcat que "cap llei portarà noms i cognoms, sinó que respon a la necessitat que té l'agència".

Informa: Pilar Candel

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.