Manca de dades, d'acompanyament i de circuit: Acció Feminista denuncia la situació de les dones per la penalització de l'avortament
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Acció Feminista considera importants les xifres registrades de les dones que duen a terme l'avortament farmacològic a l'hospital de la Seu d'Urgell. Creuen que són només la punta de l'iceberg i que falten per conèixer altres dades. Denuncien el cost elevat que té per a les dones i la manca d'acompanyament.
Acció Feminista afirma que falten xifres tant dels avortaments quirúrgics i els que es fan a França. Així ho constata la seva presidenta, Laia Ferré. "És una xifra molt important i cal tenir en compte que només representaria l'hospital de la Seu i el tractament farmacològic. Vol dir que encara segueixen faltant xifres de les persones que hagin fet avortaments quirúrgics o els hagin fet a França."
A més, Ferré alerta també el cost econòmic que suposa no poder avortar a Andorra. "No només és una xifra. Estem parlant d'una trentena de dones que han de baixar a la Seu d'Urgell i que s'ho han de costejar. Estem parlant del cost que té anar a avortar a fora d'Andorra."
En aquest sentit, des d'Acció Feminista insisteixen en la necessitat de la despenalització de l'avortament perquè hi hagi un circuit i un acompanyament per a les dones:
"La dona el que es troba és que s'ha d'espavilar pel seu compte. Està molt bé que ara hi hagi un hospital a prop on ho puguis realitzar una interrupció voluntària de l'embaràs, però no oblidem que per molt que hi hagi un hospital a prop ni tens un acompanyament, ni ningú t'informa de res i a més t'ho has de costejar tu."
Laia Ferré, presidenta d'Acció Feminista
Imatges: Albert Refart
Informa: Ariadna Guiu Vila