La manca de neu no frena el turisme

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El sector turístic viu un molt bon mes de febrer. Així ho diuen des del sector del transport de passatgers, que han notat un augment destacat sobretot als autobusos. També ho han notat els allotjaments turístics que aquestes darreres setmanes no baixen del 85% d'ocupació. 

Autocars Nadal, que opera principalment amb Barcelona i l'Aeroport, és una de les companyies que ha notat un increment en la demanda de trajectes. La poca presència de neu a les pistes per a la pràctica de l'esquí ha permès que febrer també es mantingui amb xifres altes de visitants al país. El director general de l'empresa, Bartomeu Gabriel, explica que la presència de neu "ha fet que ens visitin."

També les noves ofertes dels turoperadors sense temps d'estada faciliten accedir a preus que criden l'atenció i que s'ajusten al que cerca el consumidor. "El model de turisme està canviant bastant per la flexibilitat."

Pel que fa a el sector dels taxistes, alguns sí que han notat una major afluència de passatgers en comparació a altres anys. Altres, en canvi, no han percebut l'augment.

L'ocupació hotelera frega el ple

Una situació similar es viu als establiments hotelers, que treballen generalment amb esquiadors. Les ocupacions estan sent importants a Bordes d'Envalira l'ocupació supera el 95% i entre el Tarter i el Pas de la Casa no baixa del 85%.

El president de l'associació, Jeannot Martinho, assegura que ni la manca de neu ni els talls de tractors han fet que disminueixi la demanda i que s'hagi pogut treballar molt bé. Quant als hotels del Pas de la Casa la situació ha estat similar. "Aquesta setmana ha sigut molt bona, està tot bé. Hi ha molts esquiadors. La neu que hi ha Andorra ajuda que vingui gent."

De fet, les previsions milloren de cara a la setmana vinent amb el client francès que fracciona les vacances d'hivern per setmanes, segons la regió.

Informa: Ariadna López - Anna Pifarré
Imatges: Ricard Tenza - Andreij Cristancho
Locució: Sílvia Mestre- Ariadna López 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.