Manifest per garantir el futur de la cuina de muntanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La segona edició de l’Andorra Taste professional es tanca amb un manifest per al futur de la cuina de muntanya. 

L’han signat una cinquantena de participants al congrés, tant productors com cuiners, i alguns de gran renom com els d'estrella Michelin. El manifest es compromet a posar en valor el coneixement ancestral de la vida a alta muntanya com a exemple de sostenibilitat a partir del producte de temporada.

La idea és que les institucions i els professionals es comprometin a crear una economia local que parli del territori i el seu respecte. L'organitzador de l'esdeveniment, Benjamín Lana, exposa que el manifest "suposa un acte de conscienciació per molta gent que no era conscient de tot el que pot ocórrer amb el medi natural". El següent pas serà intentar que "algunes d'aquestes recomanacions d'alguns dels governs es comprometin a portar-les a terme".

Per la seva banda, la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, destaca els beneficis que pot tenir aquesta casuística. "Poder fer coses aprofitant la vall del Madriu amb el label de la Unesco, amb els productes que tenim allà. Jo crec que conjuntar les dues coses pot ser realment molt bo". I afegeix que a través de la cuina de muntanya s'envolta "la cuina de proximitat, hi ha el tema de l'economia sostenible i jo crec que això ens obre un ventall brutal".

Informa: Rosa Alberch

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.