Es manté la venda de mones tot i que es flexibilitza la tradició
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La venda de mones es manté i fins i tot ha anat lleugerament a l'alça respecte l'any passat. Això sí, el seguiment de la tradició es va fent cada vegada més flexible. La compren també turistes i els familiars la consumeixen, cada cop més, quan ho consideren oportú.
La pandèmia va servir per reforçar l'afició per productes de pastisseria com la mona de Pasqua. I ara continua aquesta tradició amb unes vendes similars a altres anys. Això sí amb canvis. "Per nosaltres la pandèmia va ser un moment de més venda perquè tota la gent estava reclosa a casa i no podia marxar. I per tant, consumia més de la pastisseria. El cert que ara que s'ha acabat, per sort, la pandèmia aquesta manera de consumir és diferent. Però per altra banda hem treballat més bé que l'any passat", ha apuntat el pastisser Alexis Estopiñán.
La tradició es segueix mantenint. Però gent d'altres entorns culturals i geogràfics li ha trobat l'atractiu. "Ho faig tots els anys perquè el meu fill sempre està ocupat per aquesta època i és ell a qui li correspon. L'altra dia va venir a veure'm i li vaig dir que ja me n'ocuparia. I tot i que el nen avui no dinarà a casa. Estan berenant i no es menjaran la mona", explicava una clienta.
Per altra banda, també hi ha qui ha vingut a gaudir d'uns dies de vacances al Principat i prefereix portar un detall. "Estic de vacances aquí i tinc familiars a Barcelona i vull portar-los un detall. Un regal. Al meu germà, al meu nebot".
Una circumstància que agrada molt als pastissers. "I nosaltres ens encarregarem per la nostra part que no es perdi. Perquè el que ens interessa és que la gent continuï fent el ritual familiar perquè són valors de família i de cultura i des de la pastisseria intentem fomentar-los", ha detallat Estopiñán.
Això sí, constantment es fan nous productes perquè tota tradició per continuar ha de ser reformada.
Informa: Pere Moliné
Imatges: Ricard Tenza