Maria Cosan declara sobre les auditories de KPMG a BPA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Primera jornada de la declaració de Maria Cosan en el judici de BPA. Ho fa com a exdirectora de l'auditoria del banc i demà també haurà de donar explicacions en qualitat d'ex cap de l'INAF, quan BPA va ser intervingut.

Maria Cosan ha començat la declaració en qualitat de testimoni a petició d'una de les defenses dins el marc de la causa primera del judici de BPA. Ho fa com a exdirectora de KPMG i màxima responsable de les auditories externes al banc entre el 2008 i el 2010. 

Cosan ha detallat la seva tasca en aquells moments recordant que l'informe responia a una demanda de la Unitat de Prevenció del Blanqueig, actualment UIFAND. Aquesta és la primera part de la declaració, que dilluns s'ha centrat en preguntes de la defensa i de la fiscalia. També ho haurà de fer com a pèrit, en qualitat d'ex directora general de l'INAF quan va esclatar el cas BPA. Una declaració prevista per dimarts.

El 2015 Cosan va comparèixer per exposar els passos de l'organisme en la intervenció del banc. Avui ja fa dos anys i una setmana de l'inici del judici oral per la causa primera i en un total 600 dies no s'ha pogut celebrar sessió per causes no imputables al tribunal, com ha especificat el president, Enric Anglada.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.