Martí admet que "potser" es va equivocar mantenint Alcobé en el càrrec

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cap de govern ha reconegut que potser es va equivocar al no acceptar, en un primer moment, la dimissió de Jordi Alcobé i ha assumit la seva responsabilitat per manternir-lo durant tres setmanes en l'executiu. Martí ha justificat la seva decisió en considerar que la relació d'Alcobé amb BPA era passada i en la dedicació i feina inestimable, ha dit, que va desenvolupar l'exministre.

El cap de Govern ha explicat que va mantenir en el càrrec Jordi Alcobé perquè la seva relació laboral amb BPA era anterior a l´entrada a l´executiu, perquè la dedicació i feina de l´exministre va ser impecable i perquè no hi havia conflicte d´interessos. Martí ha dit que en tot moment Alcobé va defensar l´interès general i que és això el que hauria molestat. Tot i així Martí ha admès que "potser" va prendre la decisió equivocada. Segons el cap de Govern, Alcobé li va reiterar la petició de deixar el Govern, cosa que va fer efectiu en tornar de la Cimera iberoamericana. 

"En aquell moment el senyor Alcobé va saber llegir la situació millor que jo", ha recongut Marí, qui ha afegit que "si algú pensa que el senyor Alcobé podia renunciar al càrrec tres setmanes abans de quan finalment ho ha fet, jo n'he d'assumir la plena responsabilitat, de deixar passar aquestes tres setmanes".

El vicepresident del grup mixt, Víctor Naudi, ha insistit que Alcobé va incomplir la llei del Govern i ha recordat que la llei és igual per a tothom. "El cap de Govern té la seva interpretació" però "de llei només n'hi ha una", ha insistit Naudi.

El Partit Socialdemòcrata ha retirat a principi de la sessió l´altra pregunta presentada sobre l´exministre Alcobé.

Informa: Ana Alamán
Locució: Yasmina Canedo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.