Martí afirma que la reforma al SAAS es farà fins al final

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha afirmat que la reforma sanitària es durà a terme fins al final. Ho ha dit durant el discurs en la recepció de Nadal que el Govern ha ofert a la sala d'actes de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Martí ha demanat un esforç a tot el col·lectiu mèdic per fer evolucionar el sistema sanitari en benefici de l'usuari.

Antoni Martí ha volgut recordar que "el SAAS és un dels pilars fonamentals de l'estat del benestar", premisa amb la qual ha introduït el seu missatge a favor dels canvis i de les reformes en el model sanitari. Destacant la qualitat de la sanitat pública, ha demanat un esforç de tot el col·lectiu per millorar-la i fer possible l'aplicació dels criteris que, segons la reforma del Govern, han de servir per tenir un sistema més eficient, permetre més formacions i la introducció de nous protocols. El cap de Govern ha remarcat que l'usuari està per davant i que els canvis són en benefici dels pacients. Assegura que és possible "gastar menys i tenir una qualitat superior" però creu que "no ho podem intentar els polítics sols" sinó amb la col·laboració "de tot el sector mèdic". Diu ser conscient que "molts no estan contents i que hi ha maneres d'actuar per inèrcia i reticències al canvi, però si els canvis són a millor, són indispensables".

El moment de més contundència del seu discurs ha estat quan ha dit: "No ens podem deixar anestesiar pels processos de tota la vida. Hem d'evolucionar cap a sistemes més eficients". Aquests, ha insistit, són els eixos de la reforma que planteja l'executiu i que "durem a terme fins al final". Martí ha qualificat la reforma de "justa, solidària i equitativa". 

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, que ha obert l'acte, ha demanat també un esforç del col·lectiu hospitalari per "mirar endavant".

Informa: Yasmina Canedo/Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.