Martí qualifica d'"error" que Espanya consideri Andorra un país poc transparent

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Antoni Martí creu que el fet que Andorra sigui considerat per Espanya un estat que no aplica els estàndards en matèria de transparència fiscal és un error i argumenta que el Principat va ser eliminat de la llista espanyola de paradisos fiscals ja fa temps. Així es va referir ahir al vespre el cap de Govern al fet que Andorra estigués en una llista feta pública per la Comissió Europea. Ho va dir a la Trobada Empresarial del Pirineu, en què també va parlar de l´'afer BPA' i del procés d´obertura econòmica.

La participació del cap de Govern a la Trobada Empresarial del Pirineu ha servit per exposar alguns dels aspectes que han estat portada als mitjans de comunicació andorrans, però sobretot espanyols, els darrers temps. Un és la presència en una llista de països que no aplica els estàndards de transparència fiscal. En el seu discurs, Antoni Martí es va centrar en el fet que Espanya fos un dels estats denunciants. "Actualment figura en 10 llistes: les de Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Estònia, Grècia, Itàlia, Letònia, Lituània, Polònia i Portugal. L'informe també menciona Espanya però entenem que es tracta d'un error perquè Andorra va ser eliminada de la llista de paradisos fiscals d'Espanya", ha declarat Antoni Martí. Segons el cap de Govern. "això no fa sinó reforçar la nostra aposta per continuar avançant cap a la transparència i l'homologació".

També es va referir a l´afer de Banca Privada d´Andorra. Martí va defensar l'actuació feta per l´INAF amb la intervenció del banc i va aclarir que la nota del FINCEN només feia referència a BPA. A més, va explicar els passos que s´han seguit fins arribar a la resolució de l´AREB. Martí ha afirmat que "no es tractava d'anticipar judicis, sinó de demostrar que Andorra tenia la capacitat d'articular de forma ràpida una solució efectiva a un problema greu".

La totalitat de la intervenció de Martí es va centrar a explicar els esforços que els successius governs han anat fent en transparència i va destacar l'obertura econòmica i la signatura de diversos convenis per evitar la doble imposició. Finalment també va fer referència a les negociacions per a l´acord d'associació amb la Unió Europea.

Informa: A.Pifarré/P. Moliné Imatge: Víctor Reolid

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.