Martínez Benazet estudia una aplicació de rastreig de la Covid-19 voluntària i oferir tests als turistes
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Salut examina el desplegament d'una aplicació de rastreig de la Covid-19 a través dels telèfons intel·ligents similar a la que s'està provant al Regne Unit. El recurs tindria sempre un caràcter voluntari. Pel que fa a un possible passaport immunitari, es descarta. També s'estudia oferir als turistes el servei de fer-se un test d'anticossos com a reclam. Són alguns dels anuncis que ha fet el ministre de Salut en l'entrevista d'aquest divendres a la nit a Andorra Televisió.
El ministre de Salut ha defensat l'estratègia dels tests massius per poder confinar només els malalts i els seus contactes, cosa que permetria retornar a la situació anterior del 14 de març. Aleshores seria el moment de passar a una segona fase fonamentada en els diagnòstics ràpids.
Martínez Benazet diu que tot i que esperaven un percentatge de gent amb anticossos a l'entorn del 10% si és més baix no seria un problema perquè el que volen és que la gent s'infecti més tard perquè així se'ls podrà tractar amb més coneixement de causa.
En l'entrevista conduïda per Gemma Rial, Martínez Benazet ha descartat el passaport d'immunitat però ha admès que sí podria resultar útil una aplicació de rastreig de la Covid-19 a través dels mòbils, que tindria sempre un caràcter voluntari.
També ha avançat que volen oferir als turistes un servei per fer-se un test i proves de coronavirus el cost del qual assumirien els interessats. Creu que pot representar un reclam afegit.
Benazet ha aclarit que l'acord amb Grifols no preveu en cap cas la cessió de dades personals, sinó tan sols de les conclusions científiques del cribratge. I ha valorat que amb les dues màquines que aportarà es podran fer diagnòstics més ràpids i de més qualitat. Així mateix ha defensat la fiabilitat dels tests i que les dues tandes en reforcen la validesa.
Entrevista completa al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet:
Informa: Gerard Gort