En marxa la campanya de vacunació contra la grip estacional

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La campanya ha començat aquesta setmana i s'allargarà fins al 30 de desembre. Principalment, va dirigida a les persones grans i als qui tenen patologies de risc. 

Enguany per a la campanya de vacunació contra la grip estacional s'han comprat 7.500 dosis. Gairebé el 60% s'administraran a persones majors de 65 anys.

La doctora Elena Hernández esmenta quins són els grups de risc que s'haurien de posar la vacuna. "Sobretot les persones més grans de 65 anys que poden anar directament als centres de salut a posar-se la vacuna i després les persones menors de 65 anys que tinguin alguna patologia de risc. També aquelles persones que treballen amb col·lectius de risc".

L'any passat es van administrar més de 7.800 vacunes. Des de mitjan setembre, els centres d'atenció primària han rebut demandes sobre quan s'iniciava la vacunació. L'Isidre i la Dolors fa anys que es vacunen. L'Isidre Cañadas, per exemple, se la posa cada any per necessitat. "Fa divuit anys que vaig tenir un infart i des de llavors el cardiòleg em va dir que em vacunés cada any".

La vacunació es fa prèviament a l'època de major incidència del virus, que és al desembre. La doctora Hernández esmenta que és per un tema de prevenció. "La campanya es llança al mes d'octubre perquè és quan comença a aparèixer el virus de la grip. El pic d'incidència màxim és a partir del desembre i els mesos de l'hivern. Per tant, la idea és vacunar-nos en aquesta època per evitar el contagi quan la incidència augmenti".

Amb tot, assegura que ja estan apareixent els primers casos. "Tot i que ja 's'ha començat a veure al butlletí d'incidència del Ministeri de Salut que ha començat algun cas de grip aquesta setmana, però molt puntualment".

Es coincideix que cada vegada hi ha més consciència sobre la importància de vacunar-se, sobretot entre les persones joves amb malalties cròniques. 

Informa: Roser Puigbò 
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.