Maseda, un artista que 'regala' les seves obres

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Marco Maseda és camí de Madrid on, a partir de dimecres, exposa en una de les cites més urbanes, el Saló d'Art Modern i Contemporani. 

L'artista està experimentant amb la pintura luminescent amb personatges cèlebres com Einstein al qual se li apareix la fórmula de la teoria de la relativitat en contacte amb la llum negra. Fa temps que l'artista ha encetat un experiment sociològic. D'una banda, reptar els que el segueixen a les xarxes a trobar un dels seus quadres amagats en una ciutat. 

De l'altra, veure si al carrer comprarien una de les seves obres en mans d'un indigent.  

Maseda es disfressa d'indigent per visibilitzar els prejudicis socials i en el món de l'art

Amb una imatge preparada per a l'ocasió, el pintor resident es posa en la pell dels més invisibles, els que viuen al carrer, amb la voluntat de vendre una rèplica d'un dels seus quadres.

Està valorat amb 3.000 euros, però en demana tan sols 20. Maseda observa les reaccions de la gent i afirma que "t'ha passat un quadre per davant i ni tant sols te l'has mirat. Ho vaig sentir que ni m'escoltaven, la gent ni em mirava". Alguns sí que es van aturar i això el va sorprendre.

I mentre la gent del carrer es compadeix del pobre indigent, n'hi ha que esperen trobar-lo a ell i l'obra perquè fa dies ha anunciat a les xarxes que deixarà un dels seus quadres a la ciutat de València. El primer que arribi se l'emporta. I ell fa un retorn en forma de donació per al doble del que valorava el quadre. La pintura de Maseda, segons el mateix artista, cada dia "es cotitza més, però la gent que t'anima fins que arribes al nivell de ser reconegut i et diu que a vegades no es pot comprar una peça".

Per aquest motiu, el pintor pensa maneres perquè aquesta gent "puguin tenir un quadre meu per zero euros o per uns riures".

Fa uns dies va pintar un dels quadre amb més història, el retrat d'Ilia Topuria amb la inscripció 'It's time' un original que avui en dia ha pujat de valor gràcies a la victòria del nou campió del món d'UFC. Assegura que el quadre l'ha vist tothom, fins i tot l'equip d'Ilia, i que l'han trucat per si poden fer una col·laboració en el documental que està preparant el boxejador. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.