La Massana dobla els fallaires de llum en l'edició d'enguany

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les falles han arrelat bé a la Massana. En el segon any de la recuperació es doblen els fallaires de llum i s'incorpora un homenatge a les bruixes. Amb la revetlla comencen les festes majors i la programació d'estiu a la parròquia. 

La revetlla de Sant Joan tornarà a ser una nit per rodar falles a la Massana. Acompanyats pels grallers dels castellers aniran de l'escola andorrana fins a l'aparcament de les escoles on es farà l'encesa de la foguera i on estaran acompanyats de l'esbart. A més, aquest any creix la comunitat, sobretot, els que roden llum.

El fallaire de la Massana Ferran Mata destaca que hi ha hagut un increment de fallaires d'aquest tipus. "L'any passat eren 10 i aquest any són 20. Això és molt bo perquè consolida un seguiment, perquè els que ara roden llum la idea és que acabin rodant foc".

Les bruixes també tindran protagonisme amb una obra interpretada per Núria Montes, Txell Díaz i Cristina Pericas per retre'ls homenatge. El conseller de cultura de la Massana, Guillem Forné, esmenta que aquestes dones "eren emprenedores, eren pioneres, eren dones científiques i amb esperit crític". Amb tot, explica que en aquella època "malauradament no estava fent vist i eren perseguides i torturades fins a la mort per bruixeria".

Aquest cap de setmana Pal i Sispony celebren la festa major. A l'estiu, la novetat de les activitats d'estiu serà una ruta literària que recrea la història dels perseguits per la Gestapo. D'altra banda, tornen els dimecres xics amb espectacles, jocs i circ i els dijous a la fresca amb concerts de tots tipus i l'estrena de la Jo Dansa. 

Per a reserves es pot trucar al 835 693.

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Anna Romagosa - Pau Bonastre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.