Masterclass d'una banda de rock al María Moliner

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb motiu del seu pas pel Jambo, la banda asturiana AlbertoGarcía ha passat pel María Moliner. Un centenar d'alumnes han pogut gaudir d'un concert al pati mentre els explicaven anècdotes i qüestions de l'ofici de ser músic.

Germans i cosins entre ells, els cinc integrants de la banda Alberto i García acaben d'arribar d'una gira per Amèrica del Sud i ara aterren a Andorra per actuar per primer cop pel JAMBO. Serà dissabte, però aquest divendres, impulsats per l'ambaixada d'Espanya, han passat pel María Moliner per oferir un concert al pati i entre cançó i cançó, han donat alguns consells als més petits.

"El millor consell que se li pot donar a algú és que si li agrada alguna cosa que ho treballi. Tan si és la música com qualsevol altra professió. Que es dediqui amb passió i amb treball cap aquesta i segur que obté fruits".

Alberto García, músic

Han estat un centenar d'alumnes de sisè de primària a més dels d'ESO els que han pogut gaudir d'aquest concert didàctic. Alguns d'ells han pogut explicar que l'actuació els ha agradat molt i que el grup els ha ensenyat moltes coses, com per exemple com s'utilitza la guitarra elèctrica.

"És una eina educativa fundamental. Que els nostres alumnes puguin gaudir de concerts en directe, parlar amb els artistes...Crec que és la millor fórmula per incentivar l'aprenentatge de la música".

Álvaro González, professor de música del María Moliner

"Preparem moltes activitats: Exposicions, teatre, actes literaris. I sempre hi donem cabuda al públic jove, perquè realment són els que prendran el relleu en l'àmbit cultural i en tots els aspectes de la vida".

Enrique Conde, conseller de l'ambaixada d'Espanya

La banda asturiana es troba de promoció del seu darrer disc 'La herida'. Actuarà demà dissabte a la plaça Guillemó a dos quarts de vuit. 

Aquesta edició del Jambo es va estrenar dijous amb l'ONCA. Sota la direcció del compositor andorrà Kic Barroc i amb veus com la de Laura Martín, l'ONCA va fer viatjar el públic amb una proposta on es van repassar les bandes sonores més reconegudes de Broadway. Aquest divendres torna amb més plats forts, com ara l'actuació de Juli Barrero

"Podrem veure tota la banda, amb la secció de vent, amb els coristes i, a més, amb la banda de rock. Poques vegades més el podrem veure amb aquest format i després tenim 18 músics sobre l'escenari, que també serà espectacular".

Oriol Vilella, director artístic del Jambo

Informa: Caterina Vidal
Imatges: Èric Mompel

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.