Màxim de 10 persones per taula amb separacions d'un metre i mig a bars i restaurants
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Els restaurants no podran acollir més de 10 persones per taula i preferiblement de la mateixa unitat de convivència mantenint això sí la separació entre persones i taules d'un metre i mig. A banda de seguir les mesures estrictes de neteja i desinfecció de tot l'establiment i sobretot de la cuina. Són algunes de les recomanacions que avui Turisme ha explicat al sector a través d'una guia que es publicarà aviat al BOPA. Queden prohibits els bufets lliures i de moment no es podran fer grans celebracions com ara casaments.La detecció d'un positiu no implicarà el tancament de l'establiment.
Si el calendari es compleix, bars i restaurants podran obrir l'1 de juny. Ho hauran de fer seguint una sèrie de recomanacions que turisme ha fet públiques al sector en un webinar organitzat per ACTUA.
Així en el document que ha tingut 10 versions no es parla d'aforament sinó d'un màxim de 10 persones per taula i preferiblement de la mateixa unitat de convivència.
La separació entre persones i taules haurà de ser de metre i mig i en cas que no es compleixi caldrà la instal·lació de barreres físiques, ha explicat la ministra de Turisme, Verònica Canals.
També caldrà tenir un pla de neteja i desinfecció estricte amb productes viricides tant a la sala, a la barra, com sobretot a la cuina. Un estricte protocol que hauran de seguir els treballadors potenciant la neteja constant de les mans per davant de l'ús de guants i amb l'obligatorietat de portar mascareta, preferiblement les quirúrgiques, que s'hauran de canviar cada sis hores.
A la sala es recomanen els estris d'un sol ús, com ara oli i sal o estovalles i tovallons, la roba reutilitzable s'haurà de canviar cada vegada i rentar-la a més de 60 graus, evitar les cartes tradicionals i pagar preferiblement amb targeta de crèdit.
Les taules es prepararan amb l'arribada dels clients i es podrà consumir assegut a la barra si es manté la separació de metre i mig.
El que està totalment prohibit és la modalitat de bufet lliure i tampoc es preveu de moment la celebració de casaments, batejos o grans esdeveniments a l'espera de veure l'evolució. Jesús Galindo, cap d'àrea de Seguretat Alimentària, ha fet una crida a la responsabilitat perquè "tots ens hi juguem molt".
Les mesures s'aplicaran tant dins del restaurant com a les terrasses i els establiments hauran de tenir dispensadors de gel hidroalcohòlic tant a l'entrada com a la zona dels lavabos que estaran oberts. No es recomana la presa de la temperatura dels clients.
Informa: Anna Pifarré