Medi Ambient veu possible arribar a les 1.000 tones anuals de recollida orgànica

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Medi Ambient veu factible l'èxit de la campanya de recollida de la matèria orgànica de grans productors, que vol arribar a les 1.000 tones anuals. La iniciativa ha començat aquesta setmana i inclou vuit grans centres comercials, a més d'hotels i restaurants.

Marc Rossell, director de Medi Ambient, ha explicat en una entrevista al programa "Ara i Aquí" de Ràdio Nacional l'ambiciós projecte de recollida i gestió de matèria orgànica, que ha començat aquest vespre, i ha afegit que considera possible arribar a les 1.000 tones anuals previstes. Des d'aquesta setmana, la matèria orgànica generada per vuit grans centres comercials, 17 restaurants i 21 hotels, és separada prèviament en contenidors específics i recollida per una empresa especialitzada que la du a una planta de compostatge de l'Alt Urgell. Allà es convertirà el residu en un compost que es recuperarà a Andorra per utilitzar-lo en jardins.

Rossell considera que, tot i els avenços, encara hi ha molta feina per fer en aquest àmbit. "Encara sobta que, després de gairebé 10 anys, aquests productors singulars no ho estiguin fent correctament, després de les primeres inspeccions que hem fet. A Andorra tenim 70.000 habitants i 8 milions de turistes a l'any. Aquests productors singulars del sector de l'hoteleria i restauració són els que ens ho han de fer de forma impecable perquè tot això vagi de la millor manera", insisteix el director de Medi Ambient.

L'objectiu del projecte és ajudar a consolidar progressivament la gestió de tots els residus.

Informa: Pere Moliné

Aquesta és l'entrevista completa a Marc Rossell a l'Ara i Aquí de Ràdio Nacional:

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.