Medi Ambient vol disposar de més dades sobre les emissions que genera l'ús de productes industrials i els residus

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Saber més sobre les emissions que genera l'ús de productes industrials i els residus. Dues de les vies de millora que podria tenir l'inventari de gasos d'efecte hivernacle que Andorra ha de lliurar els propers mesos a les Nacions Unides. Precisament un grup d'experts de l'organisme internacional serà tota la setmana al Principat per assessorar i orientar.

La corba de gasos d'efecte hivernacle segueix una tendència a la baixa que s'ha de potenciar encara més per assolir la neutralitat en carboni el 2050. Segons va avançar RTVA, el 90% de les emissions provenen del sector de l'energia i és on més esforços cal fer, però també és essencial conèixer les altres fonts d'emissió a l'hora de plantejar estratègies de mitigació.

Una és l'ús de productes industrials que, tot i representar un percentatge petit, és on hi ha més marge de milloraEl director de l'oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, detalla que hi ha "determinats gasos que serveixen per aïllar en l'àmbit elèctric que a Andorra s'utilitzen".

Per millorar la qualitat i la precisió de les dades d'aquest inventari, complint els nous requisits de transparència, Andorra ha demanat l'assessorament d'experts de les Nacions Unides que estan de visita al llarg de la setmana. Així ho ha confirmat el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell. "És la primera vegada que es rep aquest assessorament voluntari aquí a Andorra i que no tots els països tenen la possibilitat d'accedir-hi". Aquesta setmana Andorra i Nacions Unides col·laboraran de manera conjunta en un taller.

Un assessorament que serà clau per acabar de redactar l'inventari que s'ha de lliurar els propers mesos a les Nacions Unides.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Albert Refart-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.