Menys demanda d'ajudes alimentàries i més necessitats d'atenció psicològica i jurídica

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La demanda d'ajuda alimentària va a la baixa. Així ho destaquen des de Càritas, que expliquen que si bé l'aliment cada vegada arriba més gent, actualment, el que moltes famílies requereixen més és atenció psicològica i jurídica.

L'any 2023, unes 1.100 persones van ser ateses pel servei de Càritas Andorrana, que preveu que la xifra sigui similar aquest 2024. Des de l'organització, però, destaquen que en la situació actual, les demandes d'ajudes a l'alimentació han disminuït, i que es troben amb més gent que sol·licita atenció mèdica, psicològica o jurídica.

"L'ajuda alimentària ha baixat. La veritat és que és més ara ajuda mèdica o també hi ha molt suport psicològic i jurídic. Per què hi ha persones que necessiten un psicòleg per parlar dels problemes que puguin tenir i que necessiten aquest suport."

Anna Villas, presidenta de Càritas Andorrana

"Ara estem donant, en aquest moment de canvis també socials, la societat necessita més suport psicològic i jurídic potser més que alimentari, que l'aliment potser ja arriba més."

Anna Villas, presidenta de Càritas Andorrana

Amb la situació actual, on la principal problemàtica és l'habitatge, des de l'organisme es centren, sobretot, a donar suport a altres problemes que comparteixen diverses famílies, com ara el reforç escolar.

"Ja sabem que el problema estrella és el de l'habitatge i això fa que altres necessitats hagin de ser ateses. Si les famílies han de dedicar molt de tant per cent a l'habitatge, nosaltres els oferim reforç escolar per a aquells nens, que sense poder arribar a pagar una acadèmia, necessitin aquest reforç i es puguin integrar millor al pla educatiu. O els oferim targetes de prepagament per a l'alimentació, o ajudes en les proves mèdiques que no cobreix la CASS."

Anna Villas, presidenta de Càritas Andorrana

Des de Càritas Andorrana expliquen que es mostren satisfets amb la solidaritat i la creixent sensibilització entre la societat andorrana.

Informa: Martina Torrebadella

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.