Menys quotes de temporers per donar sortida al mercat intern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El consell de ministres ha aprovat les quotes de treballadors temporers per a l'hivern. La dada més destacable és que es redueix un 9% el nombre d'autoritzacions per protegir el mercat intern. El nombre de permisos atorgats és de 2.820, una mica menys de 1.100 dels quals són extracomunitaris.

Les autoritzacions de treball temporal han baixat prop d'un 20% respecte de fa dues temporades. La baixada més significativa és la dels treballadors extracomunitaris, que passen dels 1.350 de la temporada passada als 1.089 l'actual.

L'objectiu de l'executiu, segons ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, és adequar les necessitats dels diversos sectors a l'oferta de treballadors del Principat. La quota més gran correspon al sector hoteler, amb 1.450 treballado. Segueixen les pistes amb 780. El descens en aquest darrer sector de les autoritzacions és significatiu: ja que han disminuït un 20% respecte de la temporada anterior. També hi ha 205 autoritzacions de treball per a ocupacions molt concretes.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.